תאונת עבודה שמתרחשת במקום העבודה, קשורה למקום העבודה או שהיא תאונת דרכים שקשורה לעבודה מזכה אתכם באפשרות לתבוע פיצויים מביטוח לאומי בשלב הראשון ומחברת הביטוח של מקום העבודה לאחר מכן. על כל האפשרויות שעומדות בפניכם במקרה שכזה ואיך לעשות זאת נכון – במאמר הבא.
המונח תאונת עבודה נתפש עבור רבים רק כתאונה שקשורה ישירות למקום העבודה שלהם. האמת שונה לחלוטין וההגדרה של תאונת עבודה בישראל רחבה הרבה יותר.
מה היא תאונת עבודה?
תאונת עבודה בישראל יכולה להתבטא במגוון דרכים אפשריות שכדאי להכיר:
- פגיעה בעבודה – ההגדרה הבסיסית והברורה מכולן היא של פגיעה במקום העבודה. דוגמא לכך היא החלקה על כתם שמן בשטח העבודה, נפילה מגובה במקום העבודה וכן הלאה.
- תאונת דרכים – אחת הסיבות הרבות ביותר לתביעות בגין תאונות עבודה הן דווקא תאונות דרכים. לא רבים יודעים אבל כל נסיעה שקשורה לעבודה ויש לה מעורבות בתאונה היא תאונת עבודה. נסיעה מהבית לעבודה או בחזרה, נסיעה בין 2 מקומות עבודה (או אתרי עבודה שונים), נסיעה ללימודים או פעילות מטעם העבודה או העיסוק שלכם ובחזרה משם, גם כן ייחשבו תאונת עבודה. יש כמה התניות לתאונות דרכים כדי שיוכרו כתאונות עבודה אך לרוב המצבים הן רלוונטיות.
- תקיפה בעבודה – לצערנו אנו בתקופה של אלימות גואה ובמקרים של אלימות פיזית או מינית במקום העבודה על ידי עובד אחר, תקיפה שנגרם ממנה נזק פיזי או נפשי, מדובר גם על תאונת עבודה.
- מחלת מקצוע – יש נזקים פיזיים או נפשיים שנגרמים בשל מקום העבודה, סוג העבודה או משך העבודה. המקרים הללו נחשבים מחלת מקצוע ונכנסים תחת ההגדרה הכללית של תאונת עבודה. דוגמא לכך היא עבודה בשטח של מפעל לכימיקליים וגילוי מחלת סרטן או עבודה לאורך שנים באתרי בנייה וגרימת נזק לשמיעה וכדומה.
המקרים הללו רבים ומורכבים ולכן כדאי תמיד לקבל יעוץ משפטי של עורך דין תאונות עבודה לגבי הסיטואציה שלכם והאם יש לכם עילה לתביעה בגין תאונת עבודה.
מה עושים אם יש עילה לתביעה בגין תאונת עבודה?
תביעות מול ביטוח לאומי וחברות ביטוח לא קלות והן מגובות במערכות הגנות רבות ובצוות משפטי מיומן. טרם הגשת התביעה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין נזיקין מומלץ אשר יוכל לנתח את המצב ולהנחות אתכם בדרך הנכונה עד לקבלת הפיצוי הכספי.
השלבים בהן יש לתבוע בגין תאונת עבודה:
- איסוף מסמכים – יש לאסוף מסמכים רפואיים וחוות דעת מומחים שמעידים על הנזק שנגרם לכם ועל הקשר שלו למקום העבודה.
- תביעת ביטוח לאומי – השלב הראשון הוא הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי. יש שנה אחת מיום התאונה לעשות זאת וברוב המקרים תאלצו לעמוד מול וועדה רפואית שתקבע את הפגיעה שלכם והסיבות שהיא רואה לנכון כרלוונטיות לכך.
- תביעת חברת הביטוח – לאחר הפסיקה של ביטוח לאומי אודות דרגת הנכות שלכם והתגמולים שאתם זכאים להם, יש לכם עד 7 שנים מיום התאונה להגיד תביעה מול חברת הביטוח. חלק גדול מהתביעה שלכם מגובה כבר בהכרעת ביטוח לאומי (אם כי חברת הביטוח תוכל לערער על כך) והתביעה שלכם היא על פיצוי כספי שמגיע לכם.
חובה להתנהל נכון ובשלבים על פי המלצות עורכי הדין שלכם ולאחר שאספתם את כל מה שרלוונטי לתביעה ואתם מוכנים אליה בצורה הטובה ביותר.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך די נזיקין בצפון אשר עוסק במימוש זכויות רפואיות של נפגעים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הפנסיה והביטוח. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בקריות או עורך דין נזיקין בחיפה – המשרד הוא הכתובת!