אלכוהול משפיע על הנהיגה בצורה משמעותית ולכן יש החמרה בשנים האחרונות בכל הקשור לענישה של נהגים שנתפסים בעת נהיגה בשכרות. העונש המינימלי הקבוע בחוק הוא שנתיים פסילת רישיון למי שזאת הפעם הראשונה שנתפס במצב שכזה. למרות זאת ניתן להפחית את העונש בעזרת עו"ד תעבורה מקצועי.
עבירות תנועה מגדירות קשת רחבה של עבירות אפשריות מנהיגה במהירות מופרזת, אי ציות לתמרורים ועד נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים. שני הסעיפים האחרונים הובילו לתאונות דרכים רבות יחסית בעשור האחרון ולכן יש החמרה בענישה הנוגעת למצבים הללו. כיום העונש המינימלי לעבירה ראשונה של נהיגה בשכרות הוא שנתיים פסילת רישיון נהיגה. בעבירה חוזרת הענישה כבר תהיה קשה הרבה יותר מכך.
מה כמות האלכוהול המותרת לנהיגה?
ראשית נציין שרצוי שלא לשתות ולנהוג. עדיף להפריד כמה שעות לפחות בין השניים. מעבר לכך נציין שאם שתיתם משקה אלכוהולי אחד או אפילו יותר מכך, אין הדבר אומר שאתם שיכורים בפועל או שתיחשבו נוהגים בשכרות בעת בדיקה. משקאות אלכוהוליים משפיעים בצורה שונה על אנשים בהתאם להרגלי השתייה שלהם, המשקל שלהם והאם אכלו לפני ששתו או האם שתו משקאות "רגילים" לאחר שתיית אלכוהול וכן הלאה.
מבחינת החוק נהיגה בשכרות נחשבת במקרים בהם נמצא בבדיקת ינשוף (נשיפה) 290 מיקרוגרם אלכוהול לכל ליטר אוויר. כאשר מדוב רעל נהג צעיר (עד גיל 24) או נהג חדש, אשר מעורבים יחסית הרבה בתאונות עקב נהיגה בשכרות, הסף הוא 50 מיקרוגרם לליטר אוויר בנשיפה.
מה הענישה על נהיגה בשכרות?
נהגים שנתפסים נוהגים בשכרות "זוכים" לענישה די קשה יחסית לעבירות אחרות. העונש הגדול מכולם הוא פסילת רישיון הנהיגה לשנתיים. כמו כן הענישה כוללת פסילת רישיון על תנאי במקרה של עבירה דומה, קנס כספי של מאות עד אלפי שקלים ואף מאסר על תנאי במקרים של נהיגה בעת תקופת הפסילה.
מדוע מומלץ לשכור עורך דין אם נתפסים נוהגים בשכרות?
עורך דין תעבורה יכול לעזור מאוד בעת עמידה למשפט עקב נהיגה בשכרות. לעתים שינוי קטן בסעיף האשמה כמו זה של נהיגה תחת משקאות משכרים במקום נהיגה בשכרות, יכול להפחית את העונש ל 3 חודשי פסילת רישיון בלבד. הידע של עורך דין תעבורה הוא רב ערך במקרה כזה.
מעבר לכך יש מקרים בהם המקצועיות של העורך דין תעבורה שמייצג אתכם תוכל להוביל לפסילת האשמה לחלוטין. המקרים הללו נפוצים יותר ממה שחושבים והם יכולים להיות בשל מספר סיבות אפשריות.
סיבות לביטול האשמה של נהיגה בשכרות:
- מכשיר לא מכויל כראוי (מכשיר הנשיפה)
- פיה לא הוחלפה כלל או שלא בצורה תקנית בין הבדיקות
- אי התאמה בזמנים שמצוינים בדו"ח של השוטרים
- לא המתינו השוטרים 15 דקות לפחות בין עצירת הנהג לבדיקה ועד הבדיקה עצמה
כפי שניתן להבין אם נתפסתם נוהגים בשכרות, אין הדבר אומר פסילת רישיון לשנתיים בצורה אוטומטית וניתן לשפר את היקף הענישה שלכם או לבטלו לחלוטין. לשם כך יש לשכור עו"ד תעבורה מומלץ ומקצועי.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד עידן לוי – עורך דין תעבורה בצפון אשר מעניק הגנה, ייצוג וליווי משפטי לנהגים חדשים וותיקים בשלל עבירות תעבורה בפריסה ארצית. אם אתם מחפשים עורך דין תעבורה בקריות או עורך דין תעבורה בנשר – המשרד הוא הכתובת!