המצב הכלכלי בישראל מוביל לא מעט אנשים לצבור חובות שהם אינם מסוגלים להחזיר, בין אם כאדם פרטי או כבעלים של חברה בע"מ. בשני המקרים יש נושים ששולחים מכתבים מאיימים, פנייה לשירותי הגבייה של הוצאה לפועל ולחץ נפשי וחברתי על החייב. אחת הדרכים לצאת ממצב שכזה היא באמצעות הסדר חובות בליווי של עורך דין.
היקלעות לחובות איננה מצב קל לאף אחד. אין זה משנה אם החובות הם של אדם פרטי או בעלים של חברה. בשני המקרים מדובר על סיטואציה מורכבת, לחצים רבים והשפעות מבחינה נפשית, חברתית ואף משפחתית.
אחת הדרכים הטובות ביותר להתמודד עם היקלעות לחובות שכאלו בתום לב היא באמצעות ניסיון להגיע עם הנושים להליך הסדר חובות שניתן לעמוד בו ומשתלם עבורם גם כן. את התהליך יש להסדיר באמצעות עורך דין פשיטת רגל והוצאה לפועל שמכיר את החוקים ויכול ללוות אתכם בתהליך.
מהו הליך הסדר חובות לנושים?
הליך הסדרו חובות לנושים נועד לאפשר לחייב להכריז חלק מסך החובות שלו תוך כדי המשך קיום בכבוד לו ולמשפחתו. האפשרות השנייה מורכבת וארוכה יותר ופחות מומלצת לכל המעורבים במרבית המקרים. זאת כמובן האפשרות של הכרזה על פשיטת רגל של אדם פרטי או פשיטת רגל של חברה בע"מ. הליך החזר חובות מוסדר עם הנושים אמור להיות קל, מהיר ומועיל יותר.
השלבים בהליך הסדר חובות:
- פניה לשירותי עורך דין – הדבר הראשון הוא לפנות למשרד עורכי דין לשפיטות רגיל לקבלת יעוץ משפטי בנוגע למצב שלכם. לא תמיד המצבים והפתרונות להם זהים וכל מקרה נמדד לגופו של עניין. רק לאחר שעורך הדין ימצא לנכון שהליך החזר חובות לנושים הוא הטוב ביותר עבורכם וגם יכול להיות מתאים עבורם, יוצאים לדרך.
- פניה לנושים של החייב – השלב הבא הוא פניית העורך דין לכל הנושים של החייב. הבקשה תהיה להגיע להסדר חובות בין החייב ובניהם תוך כדי עצירה זמנית לפחות של כל ההליכים האחרים מולו, כגון עיקולים, שעבודים או הוצאה לפועל וכדומה.
- תחילת התהליך – בהנחה שכל הנושים מסכימים להליך, מרכיבים תמהיל בו החייב מחזיר חלק מהחוב שלו בתשלום מקדמה ראשון (לרוב אלו אחוזים בודדים מהחוב הכולל) ואת שאר החוב הוא יחזיר בפריסה של תשלומים רבים, לרוב 12-36 תשלומים. יש לציין שסך כל סכום ההחזר של החייב לנושים יהיה מופחת ובשיעור של עשרות אחוזים בלבד מהחוב המקורי.
- סיום החזר חובות – לאחר שהחייב עמד בכל ההתחייבויות שלו ושילם את חובותיו במלואם ובזמן שנקבע להם, הוא יהיה זכאי לקבל הפטר חובות מהנושים שלו ולצאת לדרך חדשה נטול חובות ועם תקווה לעתיד כלכלי ורוד יותר.
חשוב מאוד לציין שבעוד רבים מרגישים צורך למהר ולרוץ להכרזה על פשיטת רגל (חדלות פירעון ושיקום כלכלי) הרי שדווקא הליך של הסדרת חובות הוא לרוב המומלץ יותר וגם משאיר את החייב מחוץ להגדרה של "פושט רגל", הגדרה שפוגעת בו לעתים בדרכים רבות מעבר לעניין הפיננסי עצמו.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד יעל דינר – עורכת דין פשיטת רגל בפתח תקווה אשר מעניקה ייעוץ משפטי ממוקד לחייבים פרטיים ועסקיים בפריסה ארצית. אם אתם מחפשים עו"ד פשיטת רגל בחיפה או עו"ד פשיטת רגל בקריות – פנו עוד היום לקבלת ייעוץ משפטי, ללא כל התחייבות!