כל עובד בישראל זכאי לשיחת שימוע לפני פיטורים בטרם יפוטר. המטרה של השימוע היא להשמיע לעובד את הסיבות של המעסיק לפיטוריו ולאפשר לו להגיב על הסיבות הללו ולהסביר את הצד שלו. במקרים רבים הדבר מוביל להשארת העובד בתפקידו בתנאים כאלו ואחרים. שיחת שימוע לפני פיטורין חשובה מאוד ולכן יש להגיע אליה מוכנים כראוי.
אחת הזכויות החשובות ביותר שיש לכל עובד בישראל, בין אם במגזר הפרטי, הציבורי או העסקי, הוא שימוע לפני פיטורין. מדובר על האפשרות לפטר את העובד בצור המכובדת מצד אחד וגם אולי להימנע מפיטורין בעקבות השימוע, אם העובד מעוניין בכך ויש לו טיעונים עניינים מול המעסיק. בשל כך חשוב לדעת יותר על הליך שימוע לפני פיטורין ולהגיע מוכנים למקרה שזומנתם לשימוע שכזה.
איך מתנהל שימוע לפני פיטורים?
כאשר מעסיק מעוניין לפטר את אחד העובדים, עליו להזמין אותו לשימוע לפני פיטורין. הזימון מועבר בכתב לעובד ובו מצוינים יום ושעה לעריכת השימוע. לרוב נהוג להעניק לעובד יומיים שלושה להיערך לשימוע. במקרים מורכבים יותר נהוג לתת גם עד שבוע ימים להתכונן לשימוע.
עובד שמעוניין בכך זכאי להגיש למעסיק בקשה בכתב להארכת הימים שדרושים לו כדי להתכונן לשימוע, ואם אין סיבה שמונעת זאת, במרבית המקרים המעסיק יסכים ליום או יומיים נוספים. כל מקרה כמובן לגופו וכדאי לקבל יעוץ של עורך דין דיני עבודה במקרים הללו.
הליך שימוע לפני פיטורין מתנהל ביום ובשעה שסוכמו ועליו לעמוד בתנאים הבאים:
- העובד זכאי לזמן אדם נוסף שיהיה נוכח בעת השימוע. אותו אדם יכול להיות איש מקצוע כמו עורך דין דיני עבודה, חבר וועד העובדים, קרוב משפחה או חבר וכדומה.
- בכל שימוע על המעסיק לפרט את הסיבות שהובילו אותו להחלטה על פיטורי העובד. חובה להיות עניינים ולא להעלות האשמות כלליות ללא בסיס עובדתי מוכח (יש חשד שהעובד גנב… לעומת הוכחה מצולמת לגניבה וכדומה).
- בעת השימוע על המעסיק להיות עם רצון כנה ואמיתי לשמוע את העובד ולהעניק לו אפשרות לגלול את טענותיו, כדי שההחלטה על פיטוריו תעבור חשיבה מחדש. כלומר המעסיק חייב להגיע לשימוע עם כוונות טובות ולא ביחס עוין.
לאחר השימוע המעסיק יעביר לעובד את החלטתו לגבי הפיטורין שלו או המשך העסקתו בפרק זמן של 48-72 שעות בד"כ. המענה יהיה בכתב.
האם יש צורך בעורך דין דיני עבודה לפני שימוע?
עובד שמעוניין להמשיך לעבוד במקום העבודה שלו ובעיקר עובד שיש נגדו האשמות שהוא לא מקבל אותן וחושב שהן מוטעות לגביו, ראוי שישכור שירותי עורך דין דיני עבודה לקבלת יעוץ לפני שימוע או ליווי של העורך דין בעת השימוע.
רק עורך דין עבודה מכיר כראוי את כל התנאים להליך שימוע נכון ומה הדרישות של בית הדין לעבודה מהמעסיק במקרה של שימוע לפני פיטורין והתנהלות לאחר מכן. במקרים רבים עורכי דין לעבודה הצילו את מקום העבודה של העובדים לאחר שימוע או תבעו בשמם פיצויים על שימוע שלא כדין או פיטורין ללא סיבה מוצדקת וכדומה.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד מימון פאר, עורך דין דיני עבודה, אשר מעניק ייעוץ משפטי לעובדים או ייעוץ משפטי למעסיקים בשלל נושאים משפטיים.
לעוד עורכי דין מומלצים בפתח תקווה או עורכי דין מומלצים ברעננה, ניתן לגשת אל Lawpedia האנציקלופדיה המשפטית.