בלוג אישי הוא דרך מצוינת לבטא את עצמכם ברשת האינטרנט. בין אם מדובר על סיפורים מחיי היום יום שלכם, או בין אם מדובר על תחביב או אומנות שאתם רוצים לשתף עם אחרים. בלוג אישי הוא דרך מצוינת לעשות זאת גם בעולם של רשתות חברתיות.
אתם חובבי בישול ומעלים את התמונות של המאכלים בקבוצת הוואטצאפ המשפחתית או בפרופיל שלכם בפייסבוק, ואולי אתם לא אשפים במטבח אבל כן חובבי צילום, ומצלמים כמעט מסביב לשעון כל מבנה או אטרקציה שמצאו חן בעינכם. מיד לאחר מכן אתם ממהרים להעלות זאת ברשת חברתית כלשהי. ואולי אתם בכלל אוהבים לשתף את חיי היום יום שלכם עם הגיגים משעשעים שנוגעים לרוב הישראלים. כל אלו הם נושאים נפלאים לפרסום בבלוג אישי.
מהו בלוג אישי?
בלוג אישי הוא פלטפורמה עצמאית בשליטה שלכם, בה אתם יכולים לפרסם כל מה שתירצו לקהל עוקבים או גולשים שמצאו לנכון לבקר בבלוג שלכם. בצורה זו ניתן לפתוח בלוג אוכל, בלוג אופנה או בלוג טיולים שימשוך גולשים, חלק מהם יעשו זאת אולי באופן חד פעמי אך רבים אחרים יוכלו להתחיל לעקוב אחרי הבלוג שלכם באופן קבוע ולראות כל מה שתפרסמו.
לא, זה לא כמו לנהל פרופיל אישי או דף ברשת חברתית. המחשבה הזאת עולה די מהר בשנים האחרונות אך חשוב להבהיר למה בלוג אישי מומלץ הרבה יותר. בלוג אישי מאוחסן בשרת אחסון שאתם משלמים עבורו והוא בשליטה שלכם בלבד.
כמו כן התוכן שלכם יכול לעלות עם טקסט, תמונה או וידאו שתבחרו לפרסם ולא תהיו תחת מגבלות שונות ומשונות לעתים של רשתות חברתיות מובילות. לא יחסמו לכם פוסט ולא יקפיאו לכם את הפרופיל בגלל שלא עמדתם בתנאים שמשתנים חדשות לבקרים ברשתות האלו. אתם הבעלים של הבלוג ורק אתם שולטים בו ואחראים לחשיפה שלו.
איך פותחים בלוג אישי?
פתיחה של בלוג אישי קלה ומהירה הרבה יותר ממה שאתם חושבים. ראשית כל שוכרים אחסון לבלוג בחברת אחסון אתרים בארץ או בחוץ לארץ. העלות לכך היא לא יותר מ 250-500 ₪ לשנה שלמה. לעתים מקבלים אפשרות לדומיין (כתובת הבלוג) ללא עלות כמתנה ולעתים רוכשים שם דומיין כזה בעלות של כ 70 ₪ מרשם דומיינים ברשת האינטרנט.
חברות אחסון רבות מעניקות היום אפשרות של התקנת מערכת ניהול התוכן של וורדפרס. זאת מערכת ניהול תוכן שנוצרה עבור בלוגרים ועברה שדרוגים רבים במהלך השנים. כיום עושים שימוש במערכת קרוב ל 100 מיליון בלוגים ואתרי אינטרנט והיא הנפוצה בעולם. זאת בזכות הנוחות של ההתקנה שלה וההפעלה של המערכת (העלאה של פוסטים, ניהול מבקרים בבלוג וכן הלאה).
אם לא מקבלים אופציה של התקנה אוטומטית של מערכת ניהול תוכן וורדפרס אז אפשר להוריד את המערכת מאתר וורדפרס הראשי ולבצע התקנה קלה ומהירה יחסית בשרת האחסון. המערכת חינמית. כעת נותר לכם לעיין במגוון תבניות וורדפרס בעברית שמוצעות לכם, ולבחור את זאת שהכי מתאימה לבלוג שלכם. זהו, יש לכם בלוג זמין לפוסטים ועוקבים.
אתם נכנסים למערכת הניהול, בוחרים "העלאת פוסט חדש" ומעלים את הטקסט עם תמונה ו/או וידאו שקשורים לכך, או אפילו גלריית תמונות שלמה והפוסט עולה לאוויר.
תוכלו כמובן לשתף את הפוסט שלכם ברשתות חברתיות למשוך עוקבים לבלוג שלכם ולהמשיך לקדם אותו לקהלים חדשים שטרם הכירו אתכם אך מתעניינים במה שאתם כותבים ומפרסמים בבלוג.
המאמר נכתב בשיתוף עם מדריך בלוגים אשר מפרסם טיפים, מאמרים וכתבות בנושא פתיחה וניהול של בלוגים ברשת.