מדינת ישראל מחפשת בעשור האחרון לעשות שינויים משמעותיים בעולם הביטוח והפיננסיים על מנת להקל מעט על התושבים שגם ככה קורסים תחת עול ההוצאות ההולך וגדל משנה לשנה במדינה. בעיקר מדובר על רצון לחסוך בהוצאות מיותרות ולא מחויבות בענפים הללו, רובם עכב חוסר ידע והבנה בתחומים הללו.
אחד המהלכים היותר משמעותיים שנעשו לאחרונה הוא הקמה של אתר אינטרנט בשם "הר הביטוח". אתר זה מאפשר לכל אזרח במדינה לגלוש אליו בקלות ולקבל פירוט של (כמעט) כל הביטוחים שצבר במהלך השנים תחת תעודת הזהות שהקליד.
מעבר למידע הבסיסי הזה, שבדרך כלל גם הוא אינו ידוע למרבית האזרחים, האתר גם מדגיש ומסמן מקרים בהם יש חשד לכפל ביטוחים שמשמעותו תשלום לחינם של דמי ביטוח חודשיים ולשווא.
מה עושים עם כל המידע הזה?
המידע הרב שמקבלים מאתר "הר הביטוח" והדגשים שלו על כפל ביטוחים עונה לנו על שאלה בסיסית של כל אחד ואחת – איך עושים סדר בביטוחים?
התשובה היא למעשה פניה לסוכן הביטוח הנוכחי שלכם או לסוכן ביטוח מומלץ ומקצועי שקיבלתם הפניה אליו. אותו סוכן ביטוח יכלו לעבור על כל הביטוחים שמצאתם בהר הביטוח ולבדוק היכן באמת יש כפל ביטוחים, על איזה ביטוח אפשר לוותר ועל איזה לא כדאי.
בין הביטוחים שיותר "בעייתיים" בנושא של כפילויות ותשלומים מיותרים ניתן לציין – ביטוחי חיים ובריאות, ביטוח אובדן כושר עבודה, ביטוח מבנה ותכולת דירה וביטוח רכב.
כל אחד מהביטוחים הללו נפוץ ביותר בישראל וכמעט כל אזרח עושה שימוש בכולם או בכמה מהם. אם ניקח לדוגמא ביטוח אובדן כושר עבודה, הבעיה איתו היא שבמהלך השנים אנו מחליפים סוכני ביטוח, מקומות עבודה ואף תחומי עיסוק מרכזיים ולכן בעוד ביטוח חדש נפתח עבורנו או על ידנו, ביטוח דומה לו עדיין משולם מכיסנו אבל אנו לא מודעים אליו או יתרה מכך, לא מודעים לעובדה שאין תמורה עתידית (במקרה הצורך) עבור מה שאנו משלמים.
במקרה כזה בדיקה בהר הביטוח יכולה לעצור תשלומים של שנים שנעשו לחינם ובמקביל להביא לחסכון של אלפי שקלים מדי שנה עבור המשך תשלומים מיותרים.